Laskun lähettäminen sähköpostitse

Onko ongelma, jos laskuja lähetetään sähköpostitse? Laskuissa näkyy asiakkaan nimi. Tai parantaisiko tilannetta, jos nimen sijaan laskulla näkyisi asiakasnumero?

Tämä on varsin yleinen käytäntö eikä varmaankaan ongelma jos lasku ei sisällä mitään arkaluontoista tietoa ja viesti lähetetään jäsenelle itselleen. Sähköpostin käyttöä henkilötietojen välittämiseen tulee välttää kun tietoa käsitellään isompia määriä. Esimerkiksi isojen osoitelistojen siirtäminen lehtipainoon tulisi jatkossa tehdä jollain muulla tavalla kuin sähköpostitse. Turvalliset pilvipalvelut ovat tähän parempi vaihtoehto.

3 tykkäystä

Mitkä ovat turvallisia pilvipalveluita. Joku epäili googlea, että onko.
Seuramme käyttää sporttisaitin nettisivupalveluja ja siellä on meillä hallituksen sivut joihin pääsee vain hallituksen jäsenet käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla, voisiko tuo olla sopiva paikka hallituksen väliseen esim. jäsenlistojen siirtoon?

Google on kirjattu EU komission siunaaman Privacy Shield (https://www.privacyshield.gov/welcome) palvelun alaisuudessa Tietosuoja Asetuksen vaatimukset täyttäväksi palveluksi. Eli ainakin periaateessa googlelta hankittavat palvelut voidaan katsoa teknisesti riittävän turvallisiksi. Eli huomiota kannattaa kiinnittää käyttäjä puolen turvallisuuteen; hallituksen jäsenet varmistuu salasanojensa turvallisuudesta jne.

Laskutietojen lähettäminen perintätoimistoon. Laskujen toimittaminen perintätoimistoon tapahtuu sähköpostilla. Onko otettava jotain erityistä huomioon tämän suhteen?

Peruslasku, jossa on vain yrityksen tilitiedot, summa ja viite on tuskin kovin sensitiivinen, jos sitä vertaa vaikkapa terveystietoon. Olettaisin, että jos laskussa ei ole hetuja tms., ei riski ole kovin iso. Ainakin, jos sähköpostiosoitekin on muotoa etunimi.sukunimi@☺jotain.com . Jos osoite on sen sijaan mahtavatyppi10, miettisin tarkemmin.