Koulutuksen järjestäminen yrityksen työntekijöille

Yritys haluaa järjestää työntekijöilleen koulutusta työhön liittyen. Voidaanko työntekijöiden sähköpostiosoitteita luovuttaa koulutuksen järjestäjälle (jonka kanssa tehty sopimus koulutuksen järjestämisestä henkilökunnalle), jos yrityksen työntekijärekisterin rekisteriselosteessa on jo informoitu, että henkilötietoja voidaan luovuttaa työhön liittyvän koulutuksen järjestämiseksi. Vai tuleeko työntekijöiltä pyytää erikseen suostumus ko. tietojen luovuttamiseen? Jos luovutus ok, tuleeko kouluttajayrityksen (itsenäinen rekisterinpitäjä) silti pyytää suostumus henkilötietojen käsittelyyn jokaiselta koulutettavalta työntekijältä?

Joku muu voi vahvistaa mutta kyllä oma käsitykseni on, että ei todellakaan tarvita työntekijöiltä erikseen suostumusta.

Sitäpaitsi jos kouluttajalla on tiedossa ja tarve tietää koulutettavien nimet niin siitä voi päätellä sähköpostiosoitteet, jotka ovat lähes poikkeuksetta muotoa etunimi.sukunimi@yritys.fi

Kiitos vastauksesta. Tuli vielä jatkokysymys mieleeni - jos lyhytaikainen koulutus, tuleeko työntekijöille kuitenkin esittää oppilaitoksen tietosuojaseloste, vaikka suostumusta ei tarvittaisikaan?