Tämä artikkeli esittelee yleisiä sivustoon liittyviä periaatteita. Tutustuaksesi tarkempiin käyttöehtoihin, mene osoitteeseen https://tietosuojamalli.fi/tietopalvelujen-kayttoehdot.

Tietosuojayhteisö on paikka avoimelle ja uutta tietoa luovalle keskustelulle

Toivottavasti kohtelet tästä yhteisöä kunnioittavasti, kuten vaikkapa julkista puistoa. Tämä on yhtä lailla yhteinen paikka paikka tiedon sekä hyvien käytäntöjen jakamiseen ja uutta ymmärrystä luovan keskustelun käymiseen.

Tässä kirjoituksessa läpikäydyt asiat eivät ole tiukkoja sääntöjä, vaan enemmänkin ohjenuoria auttamaan omaa harkintaa ja pitämään tämän yhteisön paikkana avoimelle, sivistyneelle keskustelulle.

Anna mielipiteesi ja tuota lisäarvoa

Toivottavasti osallistut ja autat meitä tekemään tästä yhteisöstä mahdollisimman toimivan. Voit tehdä monia asioita parantaaksesi keskustelua - isoja ja pieniä.

Yksi tapa, jolla voit tuoda oman panoksesi keskuteluun, on osallistua jo käynnissä oleviin keskusteluihin. Käytä hetki hakeaksesi tai käydäksesi läpi aiempia keskusteluja. Voit löytää monia sinulle hyödyllisiä tiedonpalasia sekä ihmisiä, jotka hakevat tietoa samoihin teemoihin.

Ole ymmärtäväinen, vaikka olisit eri mieltä

Täällä on ihan OK olla eri mieltä. Mutta ideat ja tulkinnat riitelevät, eivät ihmiset. Pyydämme kaikkia välttämään:

  • Nimittelyä
  • Vastaamista kirjoituksen sävyyn eikä sisältöön
  • Kaikkea asiattomuutta

Pyrkikäämme sen sijaan esittämään perusteltuja argumentteja, jotka parantavat keskustelun tasoa.

Osallistumisesi on tärkeää

Jokainen täällä käytävä keskustelu luo tunnelmaa uusilla osallistujille. Auta meitä tekemään tästä yhteisöstä mahdollisimman hyödyllinen ottamalla osaa keskusteluihin, jotka parantavat sisällön kiinnostavuutta ja hyödyllisyyttä - ja välttämällä niitä, joissa näin ei ole.

Voit käyttää monia palstalta löytyviä työkaluja auttaaksesi muitakin löytämään parhaat kirjoitukset: kirjanmerkkejä, tykkäyksiä, liputuksia, vastauksia, muokkauksia ja niin edelleen. Käytä näitä parantaaksesi omaasi ja muiden kokemusta yhteisöstä.

Jos näet jotain sopimatonta, liputa se esille

Valitut osallistujat toimivat yhteisön moderaattoreina. Heillä on erityinen vastuu sisällöstä, mutta niin on sinullakin. Avullasi moderaattorit voivat toimia auttajina ja neuvojina, eivät siivoajina ja poliiseina.

Kun näet jotain sopimatonta, älä vastaa. Tämä rohkaisee yleensä vain lisää ongelmia ja hukkaa jokaisen aikaa.
Liputa sen sijaan asiaton viesti. Kun useita lippuja nousee, pystymme reagoimaan näihin nopeastikin.

Moderaattoreilla on lisäksi oikeus poistaa viestejä tai käyttäjätileja, jotta keskustelu voidaan pitää sivistyneenä. Moderaattorit eivät kuitenkaan esilue uusia kirjoituksia, eivätkä voi täten ottaa vastuuta yhteisöön postattavasta sisällöstä.

Muista lähteet tai kirjoita kokemuksistasi

Muista, ette voi postata sivustolle mitään digitaalista, mihin sinulla ei ole oikeuksia. Muista myös lähteiden ilmoittaminen aina kun mahdollista. Koskaan ei ole sallittua postata kuvauksia, linkkejä tai muita tapoja muiden IP:n (ohjelmistot, videot, audio, kuvat) varastamiseksi tai minkään lain rikkomiseksi.

Palvelun tarjoaa… Tietosuojamalli.fi ja sinä

Tätä yhteisöä pyörittää toisaalta Tietosuojamallin tiimi ja toisaalta jokainen teistä. Mikäli vastaan tulee jotain kiireistä, voit tottakai olla suoraan yhteydessä tiimiimme.